direct naar inhoud van 1.1 Algemeen
Plan: Irishof 2013
Status: vastgesteld
Plantype: bestemmingsplan
IMRO-idn: NL.IMRO.0193.BP13002-0002

1.1 Algemeen

De wijk Kamperpoort, centraal gelegen binnen de stad Zwolle tussen de historische binnenstad en Rijksweg A28, gaat de komende jaren ingrijpend veranderen. Het totale project Kamperpoort is opgedeeld in deelprojecten; enkele deelprojecten zijn inmiddels gerealiseerd of in uitvoering. Over een aantal jaren zal Kamperpoort dan ook een heel andere aanblik hebben. Verouderde woningen worden vervangen door kwalitatief goede woningen. Er komen ook veel extra woningen bij; deze worden gerealiseerd in uiteenlopende prijsklassen. Bovendien is het de bedoeling dat nieuwe voorzieningen worden ontwikkeld, waarbij gedacht wordt aan een (mega)bioscoop, een grote supermarkt, winkels en horeca. De invulling staat echter nog niet vast.

Samen met een totaal nieuw ingerichte openbare ruimte krijgt de Kamperpoort het karakter van een levendige binnenstadswijk. De gunstige ligging in de directe nabijheid van de binnenstad, het station en de A28 zal veel mensen aanspreken.

Kamperpoort telde bij aanvang van de herstructurering 500 woningen met in totaal circa 1.200 bewoners. In de nieuwe situatie staan er wellicht zo'n 1.500 woningen in de wijk.

Op diverse plekken in de wijk zijn de eerste veranderingen op dit moment al zichtbaar.

De herontwikkeling van de voormalige Univé locatie tot een hoogwaardige woonlocatie genaamd Irishof is één van de projecten die bijdragen aan de vernieuwing van Kamperpoort. Er zullen 28 grondgebonden woningen gerealiseerd worden.