direct naar inhoud van 3.9 Recreatiebeleid
Plan: Ceintuurbaanzone
Status: vastgesteld
Plantype: bestemmingsplan
IMRO-idn: NL.IMRO.0193.BP11002-0004

3.9 Recreatiebeleid

Het gemeentelijke beleid voor speelvoorzieningen is in juli 2000 door de gemeenteraad vastgesteld. Dit beleid is neergelegd in de nota 'Speelruimte in Zwolle'.
Het doel van de nota is het vastleggen van het belang van spelen voor de jeugd en de wijk, het formuleren van normen en criteria voor spel, sport en ontmoetingsruimten en het geven van een plan voor een wijkgerichte aanpak.

Het gemeentelijke beleid voor speelvoorzieningen is in juli 2000 door de gemeenteraad vastgesteld. Dit beleid is neergelegd in de nota 'Speelruimte in Zwolle'. Het doel van de nota is het vastleggen van het belang van spelen voor de jeugd en de wijk en het formuleren van normen en criteria voor spel, sport en ontmoetingsruimten

In de Recreatievisie 2004 wordt het belang van goede recreatieve mogelijkheden in en om de stad benadrukt. Het aantrekkelijke en afwisselende buitengebied van Zwolle biedt veel mogelijkheden voor uiteenlopende vormen van recreatie en toerisme. In de Visie wordt gesteld dat deze mogelijkheden moeten worden versterkt, uitgebreid en gedifferentieerd. De voorzieningen zullen voortdurend afgestemd moeten worden op de veranderende behoeften en wensen van de recreant en toerist. Voorts wordt geconstateerd dat het recreatieve routenetwerk in en om de stad verder geoptimaliseerd kan worden. De ambities voor de extensieve recreatie (o.a. fietsen en wandelen) zijn onder andere:

  • Optimaliseren van de kwaliteit van het routenetwerk,
  • Zorgen voor een divers recreatie aanbod,
  • Bereikbaarheid van het buitengebied garanderen en vergroten.